© PraktijkCH. All rights reserved

Klassiek Home Klassiekemassage

Wat is klassieke massage?

Klassieke massage is een van de oudste massagevormen. Binnen de gezondheidszorg wordt de mens steeds vaker holistisch(in eenheid) beschouwd. Zo worden klachten en ziekten niet meer zo éénzijdig bekeken. Vanuit een holistische visie naar de mens kijken, luisteren en voelen is belangrijk om met de verkregen gegevens een zo optimaal mogelijke massage te geven.Kennis van de westerse gezondheidszorg,oosterse filosofie en meridiaanleer worden gecombineerd in deze massagevorm.

 Er wordt via de anamnese, bindweefsel onderzoek en een houdings onderzoek bepaald of er aandoeningen/klachten bestaan door een verstoring van een samenhangende meridiaan(en).Vaak heeft dit ook verband en een samenhang met andere factoren, zoals de lichaamshouding of bijv. voeding en stressfactoren.

 Via deze informatie wordt bepaald welk lichaamsdeel in zijn geheel een groter accent zal krijgen en in welke richting gemasseerd zal worden. Verschillende technieken zullen de doorbloeding stimuleren, afvalstoffen afvoeren en de stofwisseling en functies van de spieren verbeteren. De meridianen in ons lichaam hebben invloed op ons fysieke en emotionele welzijn. Door meridianen te activeren word het zelf genezend vermogen ondersteund en verschillende effecten bereikt.

Klassieke massage kan worden toegepast bij:

Pijn

Stress en burn-out klachten

Te hoge spierspanning

Storingen in de lichaamsbeleving en gevoelsbeleving

Bestrijding van vermoeidheid en spanningen

Bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp

Bevordering van de bloedcirculatie

Complete of lokale ontspanning


Klassieke massage heeft een gunstig effect op onder andere:

Het bewegingsapparaat

Spijverteringsstelsel

Hormoonhuishouding

De meridianen, het zenuwstelsel en het lymfestelsel

Bloedcirculatie

Algemene lichaamsbeleving en gevoelsbeleving